30
03/2012
0

A Symantec-et 5. alkalommal sorolták a világ legetikusabb cégei közé 2012-ben

A Symantec immár ötödik éve szerepel az amerikai Ethisphere Institute által készített, a világ legetikusabb vállalatait tartalmazó listáján. A szervezet a vállalatok legjobb gyakorlatait vizsgálja, valamint ezek megosztását és fejlődését az üzleti etikában, társadalmi felelősségvállalásban, korrupcióellenességben és fenntarthatóságban. A teljes lista megtekinthető ezen az oldalon: http://www.ethisphere.com/wme/

„Az etikai és megfelelési elvárások teljesítéséhez minden egyes munkavállaló részvétele szükséges. A Symantec-nél rengeteg erőforrást és energiát fordítunk arra, hogy erős, etikus vállalati kultúrát építsünk fel, ennek érdekében pedig folyamatosan kiértékeljük a programjainkat és meghatározzuk, min tudnánk még javítani. A tény, hogy öt egymást követő évben is megkaptuk ezt a díjat, igazolása annak, hogy jó úton haladunk. Ez megerősíti az alkalmazottak és más érdekelt felek felé, hogy folytatjuk egy etikus, feddhetetlen kultúra kiépítését, amely jó hatással van az üzleti életre is” – mondta Enrique Salem, a Symantec elnök-vezérigazgatója.

 

A Symantec-nél az etika és a feddhetetlenség az üzleti sikerekben is fontos szerepet játszik. A vállalat arra törekszik, hogy  bizonyítsa innovatív és vezető szerepét vállalati irányításban, megfelelésben, fenntarthatóságban és társadalmi felelősségvállalásban, valamint folyamatosan javítson az etikai és megfelelési programokon és irányelveken.

Ha többet szeretnél megtudni a Symantec globális társadalmi felelősségválllalásáról, látogasd meg ezt az oldalt: http://www.symantec.com/corporate_responsibility/.

 

A „Világ Legetikusabb Vállalatai” már hatodik éve díjazza azokat a vállalatokat, amelyek bizonyítottan elkötelezettek az etikus vezetés és megfelelési gyakorlatok iránt. A kiválasztott válallatok túlmenően azon, hogy hangoztatják etikus üzleti megközelítésüket, valóban tesznek is ezért, innovatív ötleteket bevezetve a közösség javára, és példát mutatva a versenytársaknak is. Ezek a szervezetek az üzleti gyakorlataikba is beépítik az etikus elveket, így fejlődést tudnak mutatni a folyamatosan változó globális szabályozási környezet ellenére is. Az Ethisphere több, mint 100 országból és 36 iparágból választotta ki a jelölteket, a metodológia pedig magában foglalja az etikai kódex, peres ügyek és szabálysértések felülvizsgálatát, az innovációba és fenntartható üzleti gyakorlatokba való befektetés kiértékelését, valamint tanulmányozza azokat az aktivitásokat és törekvéseket, amelyek a munkavállalók javára történtek, valamint a vállalatok felsővezetőit, versenytársait, szállítóit és fogyasztóit.

 

“A Symantec felismerte, hogy az erős etikai program fontos eleme a sikeres üzleti modellnek, az elmúlt öt évben pedig nyomon követhettük az erre irányuló törekvéseket, ahogy a szervezet folyamatosan felülvizsgálja etikai normáit, hogy lépést tartson az állandóan változó szabályozási környezettel. Minden évben nő a verseny a Világ Legetikusabb Vállalatai díjért, ahogy a jelölések száma is fokozódik. Az Etisphere nevében gratulálok a Symantec-nek, hogy egyike a világ legetikusabb cégeinek 2012-ben is” – mondta Alex Birgham, az Ethisphere Institute ügyvezető igazgatója.

 

Emellett a Symantec elismerésben részesült Brazíliában a Great Place to Work Institute által, amely a legjobb munkáltatók közé sorolta, valamint a Computerworld magazin a “Top IT és távközlési vállalatok” közé választotta ebben az országban.

A bejegyzés trackback címe:

https://infomanagement.blog.hu/api/trackback/id/tr144350386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása