30
03/2012
0

A Symantec-et 5. alkalommal sorolták a világ legetikusabb cégei közé 2012-ben

A Symantec immár ötödik éve szerepel az amerikai Ethisphere Institute által készített, a világ legetikusabb vállalatait tartalmazó listáján. A szervezet a vállalatok legjobb gyakorlatait vizsgálja, valamint ezek megosztását és fejlődését az üzleti etikában, társadalmi felelősségvállalásban, korrupcióellenességben és fenntarthatóságban. A teljes lista megtekinthető ezen az oldalon: http://www.ethisphere.com/wme/

„Az etikai és megfelelési elvárások teljesítéséhez minden egyes munkavállaló részvétele szükséges. A Symantec-nél rengeteg erőforrást és energiát fordítunk arra, hogy erős, etikus vállalati kultúrát építsünk fel, ennek érdekében pedig folyamatosan kiértékeljük a programjainkat és meghatározzuk, min tudnánk még javítani. A tény, hogy öt egymást követő évben is megkaptuk ezt a díjat, igazolása annak, hogy jó úton haladunk. Ez megerősíti az alkalmazottak és más érdekelt felek felé, hogy folytatjuk egy etikus, feddhetetlen kultúra kiépítését, amely jó hatással van az üzleti életre is” – mondta Enrique Salem, a Symantec elnök-vezérigazgatója.

 

A Symantec-nél az etika és a feddhetetlenség az üzleti sikerekben is fontos szerepet játszik. A vállalat arra törekszik, hogy  bizonyítsa innovatív és vezető szerepét vállalati irányításban, megfelelésben, fenntarthatóságban és társadalmi felelősségvállalásban, valamint folyamatosan javítson az etikai és megfelelési programokon és irányelveken.

Ha többet szeretnél megtudni a Symantec globális társadalmi felelősségválllalásáról, látogasd meg ezt az oldalt: http://www.symantec.com/corporate_responsibility/.

 

A „Világ Legetikusabb Vállalatai” már hatodik éve díjazza azokat a vállalatokat, amelyek bizonyítottan elkötelezettek az etikus vezetés és megfelelési gyakorlatok iránt. A kiválasztott válallatok túlmenően azon, hogy hangoztatják etikus üzleti megközelítésüket, valóban tesznek is ezért, innovatív ötleteket bevezetve a közösség javára, és példát mutatva a versenytársaknak is. Ezek a szervezetek az üzleti gyakorlataikba is beépítik az etikus elveket, így fejlődést tudnak mutatni a folyamatosan változó globális szabályozási környezet ellenére is. Az Ethisphere több, mint 100 országból és 36 iparágból választotta ki a jelölteket, a metodológia pedig magában foglalja az etikai kódex, peres ügyek és szabálysértések felülvizsgálatát, az innovációba és fenntartható üzleti gyakorlatokba való befektetés kiértékelését, valamint tanulmányozza azokat az aktivitásokat és törekvéseket, amelyek a munkavállalók javára történtek, valamint a vállalatok felsővezetőit, versenytársait, szállítóit és fogyasztóit.

 

“A Symantec felismerte, hogy az erős etikai program fontos eleme a sikeres üzleti modellnek, az elmúlt öt évben pedig nyomon követhettük az erre irányuló törekvéseket, ahogy a szervezet folyamatosan felülvizsgálja etikai normáit, hogy lépést tartson az állandóan változó szabályozási környezettel. Minden évben nő a verseny a Világ Legetikusabb Vállalatai díjért, ahogy a jelölések száma is fokozódik. Az Etisphere nevében gratulálok a Symantec-nek, hogy egyike a világ legetikusabb cégeinek 2012-ben is” – mondta Alex Birgham, az Ethisphere Institute ügyvezető igazgatója.

 

Emellett a Symantec elismerésben részesült Brazíliában a Great Place to Work Institute által, amely a legjobb munkáltatók közé sorolta, valamint a Computerworld magazin a “Top IT és távközlési vállalatok” közé választotta ebben az országban.

14
03/2012
0

A Symantec új vállalati mobil stratégiája

A Symantec célja, hogy segítse a vállalatok mobil produktivitását azáltal, hogy olyan új üzleti modelleket kínál, amelyek a különböző mobileszközökre és innovatív mobil alkalmazásokra támaszkodnak. A Symantec átfogó adat- és alkalmazásvédelmének célja, hogy a vállalati biztonsági előírások egységesen legyenek jelen az összes mobileszközön, végponton és alkalmazáson. A Symantec moduláris vállalati mobilitási platformja ezeket a szolgáltatásokat egy helyi, SaaS modellen keresztül szállítja a meglévő biztonsági és felügyeleti megoldások részeként, hogy javítsa a működés hatékonyságát és csökkentse a teljes szolgáltatási költséget.

"A legújabb mobilitást vizsgáló felmérésünk kimutatta, hogy a vállalatok 59 százaléka az üzleti alkalmazásokat mobilkészülékeken is elérhetővé teszi, ez pedig drámai változást jelent az üzleti életben. A Symantec élen jár a vállalati hatékonyság elősegítésében, mobil portfóliónk új fejlesztéseivel pedig a legátfogóbb biztonsági megoldást nyújtjuk mobileszközök, alkalmazások és adatok védelmében. A Symantec segítségével a vállalatoknak többé nem kell választaniuk a produktivitás és a biztonság között: egyidejűleg lehetővé válik mindkettő" - mondta Gombás László, a Symantec magyarországi szakértője.

13
03/2012
0

A vállalatok a felhőben leginkább az adatok biztonságáért aggódnak, ezért létrehoztunk egy biztonsági réteget

Elérhetővé tettük a Symantec O₃ Cloud Identity and Access Control-t. A Symantec információvédelmi platformjaként az O három védelmi réteget biztosít a felhőnek: hozzáférési ellenőrzést, információvédelmet és információ menedzsmentet. Az újonnan elérhető Symantec O Cloud Identity and Access Control egyetlen, biztonságos hozzáférési pontot biztosít a vállalatok számára a felhő-alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz. Emellett a Symantec O for Salesforce hitelesítő alkalmazás bevezetésével vállalatunk bejelentette együttműködését a Salesforce szolgáltatóval. Az új alkalmazás egy egyjelszavas bejelentkezési és hozzáférés-menedzsmentet biztosító erős hitelesítésű alkalmazást, amely a Force.com-ra, a salesforce.com social enterprise platformjára épül.

cloud_visual.jpg

A Symantec nemrégiben végzett felmérése kimutatta, hogy a vezérigazgatók 44 százaléka óvatos a kritikus üzleti alkalmazások felhőbe való bevezetésével, 76 százalék pedig a biztonságot hozta fel legnagyobb kihívásként. 

A vállalatok elsődleges célja, hogy a munkavállalók is ki tudják használni a felhő szolgáltatásokat, azonban abban is biztosak akarnak lenni, hogy a kritikus információik mindeközben védve maradnak. A Symantec O megoldást jelenthet erre. Azáltal, hogy a vállalatok számára következetes személyazonosság- és információvédelmet tesz lehetővé a felhő szolgáltatások és eszközök között, a Symantec O nem csak biztonságérzetet nyújt, de segíti a cloud szolgáltatások gyorsabb elfogadását is a vállalkozások körében

08
03/2012
0

Sokan bedőltek februárban a Better Business Bureau levelének

Az új februári Symantec Intelligence Riportunk egy új kiberbűnözési hullámra hívta fel a figyelmet, amelynek fő tulajdonsága, hogy a Better Business Bureau, Amerika egyik legismertebb fogyasztóvédelmi szervezetének nevében támadja a vállalkozásokat.

BBB_hamisitott_üzenet_1.png
A vállalkozásoknak olyan emaileket küldenek, amelyek látszólag a Better Business Bureau-tól (BBB) származnak, a levelek pedig azt sugallják, hogy panaszt nyújtottak be a szervezet ellen, a részleteket pedig egy csatolt fájl tartalmazza. A csatolmány egy PDF fájl, ami azonban egy beágyazott futtatható fájlt vagy URL-t is tartalmaz, amely egyenesen egy rosszindulatú programhoz vezet.

Legelőször ehhez hasonló hamisított üzenetek először 2007-ben jelentettek, amikor is C-szintű üzleti döntéshozókat olyan emailekkel bombáztak, melyek szintén az amerikai Better Business Bureau-tól származtatták magukat. A támadások új hulláma hasonló közösségi manipulációs technikákat használ a 2007-es esetekéhez, azonban a támadók már sokkal fejletteb technikákat alkalmaznak, beleértve a szerver oldali polimorfizmust, amely változatossá teszi magukat a környezetben.

Magyarországon több ismerősünk is találkozott ezzel a szinte hibátlan angolsággal megfogalmazott levéllel, így javaslom, hogy aki rákattintott a csatolmányra, frissítse vírusírtóját. 

14
02/2012
0

A könnyebb helyreállítás titka

Előfordult már, hogy egyszer csak teljes rendszerleállással kellett szembesülnie, majd rájött, hogy nem rendelkezik a megfelelő hardverrel ahhoz, hogy helyreállítsa a hibás rendszert? Nem is beszélve arról a helyzetről, amikor még az idővel is versenyt kell futnia a rendszer-helyreállításért.

A rendszer-meghibásodás igen szerencsétlen, ám gyakori eset, és persze mindig a legrosszabb pillanatban történik. Tovább ront a helyzeten, ha egy több kritikus virtuális gépet hosztoló fizikai szerver áll le, hiszen ekkor az összes virtuális gép is leáll, ez pedig jelentősen megnöveli a leállás súlyosságát. A leállás leggyakoribb okai közé tartozik a hardver meghibásodás, felhasználói hibák, rosszindulatú támadások és a természeti katasztrófák. A rendszer-meghibásodás, leállás vagy üzemszünet az okoktól függetlenül több ezer, akár millió dollárnyi bevételkiesést okozhat a szervezeteknek, ha nem rendelkeznek megfelelő biztonsági mentési és helyreállítási megoldással.

Picture-3.jpg
A manuális rendszer-helyreállítás jelentős kihívásokkal jár. A legfontosabb az az idő, amivel a rendszer vagy a hosztolt gép semmiből való újjáépítése jár. A környezettől függően ez eltarthat órákig, napokig sőt hetekig is. Ennek az az oka, hogy a helyettesítő hardvert be kell szerezni, mielőtt újjáépítenénk a számítási környezet  minden rétegét, ezek pedig időigényes folyamatok. Egy olyan időszakban, ahol minden másodperc számít, a manuális rendszer-helyreállítás lassú és kevésbé hatékony.

Mi lenne, ha anélkül tudna helyreállítani egy meghibásodott rendszert, hogy a hardveren kellene aggódnia? Ha nem kellene azzal foglalkoznia, hogy milyen típusú hardver sérült, melyik helyi szerver merevlemezét kell formáznia vagy particionálnia, vagy milyen új operációs rendszert kellene telepítenie?

A Symantec Backup Exec új kiadása pontosan ezektől szabadítja meg a szervezeteket. Az új integrált katasztrófa-helyreállítási technológiával könnyedén helyre lehet állítani kritikus üzleti szervereket akár más típusú hardverre is, szalagos vagy lemezes biztonsági mentésből is percek alatt. A  mentési folyamat alatt a Backup Exec biztosítja, hogy a biztonsági mentés tartalmazza a operációs rendszerek összes kritikus elemét, amely szükséges lehet egy virtualizált vagy eltérő hardver-helyreállításhoz. Egy katasztrófa bekövetkeztekor akár van tartalék hardver, akár nincs, ha Backup Exec-ket használ nem történhet baj.

És ez még nem minden. A Backup Exec legújabb kiadása két izgalmas újdonsággal is rendelkezik. Az egyik a fizikaiból virtuálisba történő konvertálás (ismert nevén P2V). A másik pedig az a képesség, hogy közvelenül virtuális formátumba készüljön biztonsági mentés (B2V): ez azt jelenti, hogy a mentéssel egyidejűleg létrehozunk egy új virtuális számítógépet - akár Vmware, akár Hyper-V környezetben -, ahova a mentéssel egyidőben elkészítjük a visszatöltést is. Hiba esetén a visszatöltés helyett csak annyit kell várni, amíg bekapcsol az újonnan létrehozott virtuális gép. Így a katasztrófa-helyreállítás már valóban hardver-függetlenné válik, és a Backup Exec valós megoldást kínál bármilyen típusú helyreállítás esetén – percek alatt egy teljes rendszerleállásból granuláris helyreállításig.

Összesítve, a Backup Exec következő kiadásába beépített és egyszerűsített katasztrófa-helyreállítási technológia drámaian gyorsabb, egyszerűbb és fájdalommentesebb helyreállítást kínál mindenki számára. Az eredmény gyors visszaállítás, amely jelentősen csökkenti a leállás és a szolgáltatás megszakításának idejét.

Legyen az elsők között akik megtudják, hogy milyen úttörő backup és helyreállítási funkciókkal rendelkezik az új Backup Exec! Látogassa meg a “Countdown to Better Backup” oldalunkat: http://bit.ly/yenx3z.

06
02/2012
0

Az Olimpia alatt fokozódik a spamveszély

Budapest, 2012. január 30. - A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) bejelentette a januári Symantec Intelligence Riportját, amely kimutatta, hogy a levélszemétküldők az ünnepeket és a fontos eseményeket - mint például a közelgő londoni olimpiai játékokat - használják fel arra, hogy vonzóbbá tegyék a kéretlen leveleket.

 

Twitteljen: A januári Intelligence Riport szerint a spammerek számára az ünnepek és a fontos események jelentik a fő célpontot.

iranylondon_london_olimpia_2012_1.png

 

A Symantec Intelligence több, mint tízezer olyan egyedi domain nevet azonosított, amely PHP-ben írt átirányító szkriptet használ, és amely az Új Évre hivatkozik a fájlnévben. Ezeket az átirányító szkripteket veszélyeztetett weboldalakon tárolták, az ezekre az oldalakra irányító linkeket pedig tartalmazták azok a spam levelek is, amelyeket később letiltott a Symantec.cloud.

 

Annak érdekében, hogy még nagyobb kísértésbe vigyék a felhasználókat, a spammerek további közösségi manipulációs technikákat is használtak, beleértve olyan paramétereket az URL-ben, amelyek azt sugallják, hogy egy közösségi oldalra vezet a hivatkozás.

 

A Symantec Intelligence becslése szerint a levélszemétküldők ki fogják használni a közelgő naptári eseményeket is, melyek közül az egyik legfontosabb a hagyományos kínai újév kezdetének több napos ünnepe, valamint a közelgő Valentin-nap is.

 “Számíthatunk arra is, hogy rengeteg levélszemét és rosszindulató program néhány közelgő sporteseményből próbál majd hasznot húzni. Már most találtunk utalásokat a londoni nyári olimpiára, a 419-es csalás részeként, vagy díjelőlegre pályázó csaló üzenetekben. Azáltal, hogy a spammerek az emailjeiket széles körben megtartott ünnepekhez és globális szinten aktuális eseményekhez kapcsolják, a levélszemetek és kártékony szoftverek szerzői érdekesebbé tudják tenni az üzeneteiket (legalábbis első látásra), és így nő annak az esélye, hogy a címzettek óvatlanuk spam weboldalakat  látogatnak meg, vagy megfertőzik a számítógépüket” – mondta Gombás László, a Symantec magyarországi szakértője.

 

December folyamán a globális spam szintje csökkent, de januárban fokozatosan visszatért a tavaly november körüli értékre, amely még így is alacsonyabb, mint a 2011-es átlag.

 

A Symantec Intelligence januári bejelentésének főbb megállapításai:

 

Kéretlen levelek:  2011 januárjában az összesített levélforgalom 69 százaléka bizonyult kéretlennek, ez a decemberi adatokhoz képest 1,3 százalékost növekedést jelent. Ez a csökkenés követte a decemberi nagyobb volumenű esést, amikor a spam 2,8 százalékpontos csökkenéssel 67,7-es arány volt. A közelmúltban történt növekedés azt jelenti, hogy a kéretlen levelek szinte ugyanazon a szinten van, mint 2011 novemberében.

 

Adathalászat: Januárban minden 370. emailt azonosítottak adathalászatot célzó levélnek, amely 0,06 százalékos növekedést jelent a decemberi felméréshez képest.

Végpontvédelmi támadás: A végpont veszélyeket illetően  leggyakrabban blokkolt károkozó a múlt hónapban a WS.Trojan.H volt. A WS.Trojan.H egy általános felhőalapú heurisztikus felismerő, amely olyan fájlokat vizsgál, amelyek még nem minősített fenyegetés jellemzőit mutatják. Azokat a fájlokat, amelyeket ez a heurisztikus felismerő észlelt, a Symantec felülvizsgálta és veszélyesnek ítélte a felhasználókra nézve, ezért blokkolta a hozzáférésüket a számítógéphez.

Email alapú támadások: A Symantec Intelligence minden 295. emailből 1-nél fedezett fel ilyen jellegű veszélyeztetettséget, amely decemberhez képest 0,02 százalékos csökkenést jelent. Januárban az emailben terjedő rosszindulatú programok 29 százaéka tartalmazott linkeket kártékony webhelyekre, ez nem vátozott 2011 decembere óta.

Webes támadások: Ami a webes biztonságot illeti, 77,4 százalékkal csökkent a fertőzött honlapok száma a decemberi adatokhoz képest (beleértve a spyware és adware programokat), és a Symantec Intelligence átlagosan 2,102 fertőzött honlapot azonosított.

 

A Symantec Intelligence január havi jelentésének főbb megállapításai országonként:

 

Kéretlen levelek

 • Szaúd-Arábia maradt továbbra is a hónap legtöbb spammel fertőzött országa, a kéretlen levelek aránya 75,5 százalék volt.
 • Kína szerezte meg magának a második helyet, itt ugyanis a kéretlen levelek aránya 75 százalék volt.
 • Magyarországon a kéretlen levelek aránya januárban 70,8 százalék volt.
 • Az USA-ban az emailek 69 százaléka volt spam, Kanadában ez az arány 68,7 százalék, az Egyesült Királyságban pedig 69,3 százalék volt.

 

Adathalászat

 • Hollandia tudhatja magáénak az adathalászok legcélzottabb országának címét ebben a hónapban, hiszen januárban minden 62,6 levélből egy adathalász programmal volt fertőzött. Ezzel megelőzte az Egyesült Királyságot, ahol minden 179,4 emailből egyet blokkoltak.

 

Email alapú támadások

 • Az elektronikus levelek útján szétküldött támadások terén januárban szintén Hollandia vette át a vezető szerepet, mivel földrajzilag náluk volt a legmagasabb a kártékony programokat tartalmazó emailek száma: minden 61,4 emailből egy tartalmazott vírust. Magyarországon ez az arány 396,8 levélből egy volt.

 

A Symantec Intelligence január havi jelentésének főbb megállapításai szektoronként

 

 • Januárban az oktatási szektor lett a legtöbb spammel fertőzött szektor, 71 százalékos spam aránnyal. Kis- és középvállalkozások esetében a spam aránya 68,9 százalék volt, míg nagyvállalatoknál ez az arány 69,1 százalék.
 • A kéretlen levelek aránya a kémiai és gyógyszeripari szektorban 69 százalék volt, az IT szektorban 68,7, a kiskereskedelmi szektorban 68,4 százalék, az állami szektorban 68,9, míg a pénzüzyi szektorban 68,2 százalék volt.
 • Az állami szektor maradt az adathalász tevékenység fő célpontja januárban is, minden 99,1 emailből egy rejtett adathalász támadást.
 • A kémiai és gyógyszeripari szektorban 838 levélből egy volt adathalász vírussal fertőzött, az IT szektorban ez az arány 647,8 levélből egy, a kiskereskedelmi szektorban minden 529,4 levél volt fertőzött, míg az oktatásban minden 169,4 továbbá  pénzügyi szektorban minden 253,7 levélből egy. A kis- és középvállalkozásokat célzó adathalász vírusok aránya 225,2 levélből egy, míg nagyvállalatoknál ez az arány 410,9 levélből egy.
 • Az állami szektor maradt a legveszélyeztetettebb szektor, itt minden 90,2 emailből egyet rosszindulatúnak azonosítottak.
 • A vírusszintet a kémiai és gyógyszeriparban tekintve minden 381,3 levél volt vírusos, az IT szektorban minden 399,4, 407,1 levélből egy volt fertőzött a kiskereskedelemben, az oktatásban 139,3-ből egy, a pénzügyi szektorban pedig 236,7-ból egy.

 

Piaci trendek

 • A kis- és középvállalkozásokat célzó elektronikus levelek útján szétküldött támadások aránya 277,3 emailből egy, míg nagyvállalatok esetében 281,5 levélből egy bizonyult vírusosnak.

 

A Symantec Intelligence Riportról

2012 januárjában a Symantec Intelligence riport még részletesebb áttekintést nyújt a fentebb említett összes tendenciára és adatra vonatkozóan, valamint még részletesebb információkkal szolgál országonként és szektoronként lebontva.

 Kapcsolódó linkek:

 

Lépjen kapcsolatba a Symantec-kel:

 

A Symantecről


A Symantec világelső adatvédelmi, tárinfrastruktúra- és fájlrendszer-szoftverek biztosításában. Legfőbb célja, hogy hatékony védelmet nyújtson a magánfelhasználók és vállalatok számára a digitális világ veszélyei ellen. A Symantec teljeskörű információvédelmet és biztonságos környezetet biztosít a felhasználóknak bárhol, bármikor.További információ a www.symantec.hu címen található.