14
02/2012
0

A könnyebb helyreállítás titka

Előfordult már, hogy egyszer csak teljes rendszerleállással kellett szembesülnie, majd rájött, hogy nem rendelkezik a megfelelő hardverrel ahhoz, hogy helyreállítsa a hibás rendszert? Nem is beszélve arról a helyzetről, amikor még az idővel is versenyt kell futnia a rendszer-helyreállításért.

A rendszer-meghibásodás igen szerencsétlen, ám gyakori eset, és persze mindig a legrosszabb pillanatban történik. Tovább ront a helyzeten, ha egy több kritikus virtuális gépet hosztoló fizikai szerver áll le, hiszen ekkor az összes virtuális gép is leáll, ez pedig jelentősen megnöveli a leállás súlyosságát. A leállás leggyakoribb okai közé tartozik a hardver meghibásodás, felhasználói hibák, rosszindulatú támadások és a természeti katasztrófák. A rendszer-meghibásodás, leállás vagy üzemszünet az okoktól függetlenül több ezer, akár millió dollárnyi bevételkiesést okozhat a szervezeteknek, ha nem rendelkeznek megfelelő biztonsági mentési és helyreállítási megoldással.

Picture-3.jpg
A manuális rendszer-helyreállítás jelentős kihívásokkal jár. A legfontosabb az az idő, amivel a rendszer vagy a hosztolt gép semmiből való újjáépítése jár. A környezettől függően ez eltarthat órákig, napokig sőt hetekig is. Ennek az az oka, hogy a helyettesítő hardvert be kell szerezni, mielőtt újjáépítenénk a számítási környezet  minden rétegét, ezek pedig időigényes folyamatok. Egy olyan időszakban, ahol minden másodperc számít, a manuális rendszer-helyreállítás lassú és kevésbé hatékony.

Mi lenne, ha anélkül tudna helyreállítani egy meghibásodott rendszert, hogy a hardveren kellene aggódnia? Ha nem kellene azzal foglalkoznia, hogy milyen típusú hardver sérült, melyik helyi szerver merevlemezét kell formáznia vagy particionálnia, vagy milyen új operációs rendszert kellene telepítenie?

A Symantec Backup Exec új kiadása pontosan ezektől szabadítja meg a szervezeteket. Az új integrált katasztrófa-helyreállítási technológiával könnyedén helyre lehet állítani kritikus üzleti szervereket akár más típusú hardverre is, szalagos vagy lemezes biztonsági mentésből is percek alatt. A  mentési folyamat alatt a Backup Exec biztosítja, hogy a biztonsági mentés tartalmazza a operációs rendszerek összes kritikus elemét, amely szükséges lehet egy virtualizált vagy eltérő hardver-helyreállításhoz. Egy katasztrófa bekövetkeztekor akár van tartalék hardver, akár nincs, ha Backup Exec-ket használ nem történhet baj.

És ez még nem minden. A Backup Exec legújabb kiadása két izgalmas újdonsággal is rendelkezik. Az egyik a fizikaiból virtuálisba történő konvertálás (ismert nevén P2V). A másik pedig az a képesség, hogy közvelenül virtuális formátumba készüljön biztonsági mentés (B2V): ez azt jelenti, hogy a mentéssel egyidejűleg létrehozunk egy új virtuális számítógépet - akár Vmware, akár Hyper-V környezetben -, ahova a mentéssel egyidőben elkészítjük a visszatöltést is. Hiba esetén a visszatöltés helyett csak annyit kell várni, amíg bekapcsol az újonnan létrehozott virtuális gép. Így a katasztrófa-helyreállítás már valóban hardver-függetlenné válik, és a Backup Exec valós megoldást kínál bármilyen típusú helyreállítás esetén – percek alatt egy teljes rendszerleállásból granuláris helyreállításig.

Összesítve, a Backup Exec következő kiadásába beépített és egyszerűsített katasztrófa-helyreállítási technológia drámaian gyorsabb, egyszerűbb és fájdalommentesebb helyreállítást kínál mindenki számára. Az eredmény gyors visszaállítás, amely jelentősen csökkenti a leállás és a szolgáltatás megszakításának idejét.

Legyen az elsők között akik megtudják, hogy milyen úttörő backup és helyreállítási funkciókkal rendelkezik az új Backup Exec! Látogassa meg a “Countdown to Better Backup” oldalunkat: http://bit.ly/yenx3z.

A bejegyzés trackback címe:

https://infomanagement.blog.hu/api/trackback/id/tr124104321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása